Gulasz z kurczakiem i marchewką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie marchewki Poltino
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • Pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 łyżeczka suszonej kolendry
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • Sól

Sposób przygotowania:

  • Cebulę i czosnek drobno posiekać.
  • Wrzucić na rozgrzany na patelni olej i zeszklić.
  • Całość przerzucić do garnka i dodać masło oraz marchewkę i drobno posiekane papryki.
  • Smażyć po przykryciem około 6 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Piersi z kurczaka umyć i pokroić w kostkę.
  • Następnie posolić, popieprzyć i wrzucić do garnka, wymieszać, dodać kolendrę oraz rozmaryn i gotować pod przykryciem kolejne 6 minut.
  • Na koniec dodać bulion warzywny, wymieszać i gotować jeszcze około 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background