Jogurtowiec z jagodami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie jagód Poltino
  • 1,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • ¾ szklanki oleju

Sposób przygotowania:

  • Do miski wsypać cukier, cukier waniliowy oraz wbić jajka i dodać jogurt naturalny.
  • Wymieszać całość do połączenia się składników.
  • Następnie dodać olej i mąke i ponownie wszystko wymieszać.
  • Formę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wsypać bułka tartą.
  • Następnie wlać 1/3 ciasta i posypać jagodami.
  • Nałożyć następną warstwę ciasta i jagód. W sumie warto zrobić 3 warstwy tego typu.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 45 minut.
  • Przed podaniem posypać ciasto cukrem-pudrem. 

Smacznego.

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background