Kalafior w kremowym sosie serowym

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • Pół szklanki tartego parmezanu
  • Pół szklanki tartego sera gouda
  • Pół szklanki tartego sera bursztyn
  • 2 szklanki śmietany kremówki
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Kalafior ugotować do miękkości i ostudzić.
  • W dużym rondelku podgrzać śmietankę, a następnie stopniowo wrzucać do niej kolejne gatunki sera. Cały czas mieszając, rozpuścić dokładnie sery.
  • Na koniec wrzucić kilka listków tymianku i kalafior.
  • Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background