Kokosowy sernik na zimno z sosem jagodowym




 

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów mascarpone
  • 230 gramów cukru pudru
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 250 gramów jogurtu greckiego
  • 250 gramów białej czekolady
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1 opakowanie malin Poltino
  • 100 gramów cukru

Sposób przygotowania:

  • Do miski wrzucić ser mascarpone i dodać cukier puder.
  • Całość ubić, a następnie dodać jogurt grecki i mleko kokosowe.
  • Miksować, aż całość się ładnie połączy.
  • Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodawać do niej stopniowo przygotowaną masę serowo-kokosową.
  • Miksować, aż ładnie się połączą.
  • Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach ciepłej wody, a następnie wymieszać w 60 ml gorącej wody i mieszać do rozpuszczenia.
  • Do tak przygotowanej misy, stopniowo dodawać 6 łyżek przygotowanej masy sernikowej cały czas mieszając.
  • Gdy wszystko się połączy dodać do pozostałej masy serowej i wymieszać.
  • Przygotowaną masę przelać do wysmarowanej tłuszczem formy i wstawić na noc do lodówki.
  • Do garnuszka wsypać 100 gramów cukru i dodać jagody.
  • Cały czas mieszając, gotować do czasu, aż jagody zaczną się rozpadać.
  • Zdjąć z okna, ostudzić i zblendować.
  • Przed podaniem sernika, każdy kawałek polewać sosem jagodowym.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background