Krokiety z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Ciasto:
  • 4 jaja
  • 4 szklanki mąki
  • 3 szklanki mleka
  • 3 szklanki wody
  • 4 łyżki oleju
  • łyżeczka soli
Nadzienie:
  • 2 opakowania pieczarek krojonych Poltino
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2 cebule
  • 2 łyżeczki majeranku
  • sól, pieprz
  • 4 jaja
  • bułka tarta do panierowania
  • masło klarowane
  • olej

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki na naleśniki wymieszać ze sobą, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Ciasto odstawić na 30-60 minut, aby odpoczęło. Po tym czasie na patelni rozgrzać masło klarowane i smażyć cienkie naleśniki. 
  • Kiszoną kapustę ugotować, aż będzie miękka, odcedzić, ostudzić, odcisnąć nadmiar wody i drobno posiekać.
  • Obrane cebule pokroić w kostkę.
  • Na dużej patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę, a następnie dodać pieczarki i smażyć kilka minut, aż cała woda z pieczarek odparuje.
  • Wtedy dodać kapustę i smażyć 15-20 minut, często mieszając.
  • Doprawić solą, pieprzem, majerankiem wymieszać i ostudzić. 
  • Na naleśniki nakładać porcję farszu i zawijać je ciasno.
  • Jaja rozkłócić ze szczyptą soli i pieprzu.
  • Zwinięte naleśniki maczać w jajach, a następnie panierować w bułce tartej.
  • Obsmażyć je na oleju na rumiano z każdej strony na wolnym ogniu.
Smacznego 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background