Kurczak z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 1 opakowanie pieczarek Poltino
  • 1 duża czerwona cebula
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Pół pęczka świeżej kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 2 łyżki masła
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki oleju z pestek dyni

Sposób przygotowania:

  • Pierś umyć i pokroić w paseczki.
  • Następnie wrzucić do miski, dodać mieloną wędzoną paprykę oraz sól, pieprz i olej z pestek winogron.
  • Całość dokładnie wymieszać i odstawić na około 20 minut.
  • Na patelni rozgrzać masło i wrzucić pokrojoną w pióra cebulę.
  • Zeszklić i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Wrzucić kurczaka i smażyć razem przez około 3 minuty.
  • Następnie dodać pieczarki i smażyć razem przez kolejne 6 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Całość przełożyć do miski i posypać posiekaną natką pietruszki i kolendrą.
  • Wymieszać.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background