Lekka sałatka z zieloną fasolką i czarnuszką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 10 min
Czas całkowity: 20 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
  • 100 gramów suszonych pomidorów w zalewie
  • 400 gramów sera mozzarella (biała)
  • 100 gramów szynki
  • 1 łyżka czarnuszki
  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę gotujemy do miękkości według instrukcji podanej na opakowaniu.
  • Suszone pomidory wyciągamy z zalewy i kroimy w mniejsze paski.
  • Mozzarellę rozrywamy na drobne, mniejsze kawałki.
  • Szynkę kroimy w paseczki i lekko podsmażamy na oleju.
  • Do miski wrzucamy fasolkę, suszone pomidory, mozzarellę oraz szynkę.
  • Całość polewamy dwoma łyżkami zalewy z suszonych pomidorów i mieszamy.
  • Wykładamy na talerz i posypujemy z wierzchu czarnuszką.

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background