Lody szpinakowe z pistacjami i miętą

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 100 gramów szpinaku Poltino
  • 6 listków mięty
  • Garść obranych pistacji
  • 250 ml śmietanki 12%
  • 1 jajko
  • 5 łyżeczek cukru pudru
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml soku ananasowego

Sposób przygotowania:

  • Do misy blendera wrzucić szpinak, miętę, pistacje oraz wlać sok anansowy.
  • Całość zblendować na bardzo jednolita masę.
  • Białka ubić na sztywna pianę.
  • Żółtko, śmietankę, cukier puder oraz miód wrzucić do zblendowanej wcześniej masy ze szpinaku, mięty i pistacji.
  • Zmiksować na jednolita masę.
  • Starannie połączyć pianę z białek z masą z blendera.
  • Przelać do plastikowego naczynia i włożyć do zamrażalnika.
  • Mieszać dokładnie masę co 46 – 60 minut, przynajmniej 3 razy powtarzając tą czynność. Następnie zostawić do idealne stężenia na noc.
  • Następnego dnia pyszne lody gotowe.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background