Makaron penne z pomidorami i zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Półtorej szklanki zielonego groszku Poltino
  • 300 gramów makaronu penne
  • 5 pomidorów
  • 1 cebula
  • Pół łyżeczki mielonej suszonej papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 gramów tartego parmezanu
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotujcie al dente, według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Cebule pokrójcie w drobną kosteczkę i zeszklijcie na rozgrzanej na patelni oliwie.
  • Dodajcie pozbawione skórki i gniazd nasiennych pomidory pokrojone w kostkę.
  • Wsypcie paprykę i wymieszajcie.
  • Smażcie, aż pomidory zaczną się rozpadać. Wtedy dodajcie groszek i doprawcie do smaku solą i pieprzem.
  • Smażcie jeszcze przez około 2 minuty.
  • Dodajcie makaron, wymieszajcie i zdejmijcie z gazu.
  • Przełóżcie na talerz i posypcie, każdą porcję tartym parmezanem.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background