Makaron z brukselką

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 15 min
Czas całkowity: 25 min
Ilość porcji: 4
Kalorii: 765 w 1 porcji kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 gramów parmezanu
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • Sól
  • 2 łyżki masła
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę ugotować według instrukcji na opakowaniu i ostudzić.
  • Tak samo postąpić z makaronem. 
  • Brukselkę przekroić na pół i wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem.
  • Smażyć, aż ładnie się zrumieni, następnie zdjąć z ognia i przerzucić do miski.
  • Dodać makaron.
  • W szklance wymieszać oliwę z oliwek z wędzoną papryką i wlać do miski z brukselką i makaronem.
  • Posypać wszystko parmezanem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Dokładnie wymieszać i gotowe.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background