Sernika jagodowy na zimno

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 40 min
Czas całkowity: 70 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 185 w 100 gramach kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 300 gramów herbatników
  • 120 gramów masła
  • 1,5 kg sera twarogowego na sernik
  • 200 gramów cukru pudru
  • sok z połowy cytryny
  • 4 łyżki żelatyny
  • 320 ml śmietany 30%
  • 2 opakowania jagód Poltino

Sposób przygotowania:

  • Herbatniki wrzucić do blendera i rozdrobnić.
  • Następnie zalać roztopionym masłem i wymieszać.
  • Tak przygotowaną masę wyłożyć na dno okrągłej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Włożyć na około 40 minut do lodówki.
  • Twaróg przełożyć do misy blendera.
  • Dodać cukier puder oraz sok z cytryny i wymieszać.
  • W 100 ml gorącej wody roztopić żelatynę i wlać do masy twarogowej.
  • Ponownie wymieszać.
  • Dodać schłodzoną i ubitą na pianę śmietanę 30%.
  • Całość delikatnie połączyć szpatułką.
  • Jagody zblendować.
  • Pozostawić około pół szklanki, a resztę wlać do masy twarogowej i zmiksować.
  • Tak przygotowany twaróg wylać na wcześniej przygotowany i schłodzony spód.
  • Na wierzch masy wylać pozostawione w szklance jagody, tworząc dowolny wzór.
  • Sernik wstawić do lodówki na około 5 godzin do stężenia.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background