Pieczeń rzymska z indyka z marchewką

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie marchewki Poltino
  • 500 gramów mielonego mięsa z indyka
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 300 gramów bułki tartej
  • 100 ml oleju
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Marchewkę ugotować.
  • Odcedzić, ostudzić i rozdrobnić widelcem.
  • Cebulę posiekać bardzo drobniutko.
  • Białka oddzielić od żółtek.
  • Do miski z marchewką dodać cebulę mięso indyka oraz zioła i wszystkie pozostałe składniki.
  • Ręką wyrobić dokładnie masę. Białka ubić na sztywną piane i wmieszać do masy z mięsa.
  • Tak przygotowaną masę przełożyć do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 60 minut.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background