Puree kalafiorowo - czosnkowe z jogurtem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie kalafiora Poltino
  • 2 małe ziemniaki
  • 3 łyżki mleka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka rozmarynu

Sposób przygotowania:

  • W garnku ugotuj ziemniaki do miękkości. Tak samo zrób z kalafiorem.Po ugotowaniu odstaw do ostudzenia.
  • Następnie przełóż kalafior oraz ziemniaki do misy blendera.
  • Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz mleko, sól, pieprz ziołowy i rozmaryn.
  • Blenduj całość do momentu uzyskania jednolitej konsystencji puree.
Idealnie nadaje się jako dodatek do mięs lub jedzenia łyżką.

Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background