Pyszny tort szwarcwaldzki

Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 40 min
Czas całkowity: 65 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: 274 w 100 gramach kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania gotowych blatów biszkoptowych
  • 700 ml śmietany kremówki
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 opakowanie wiśni Poltino
  • 150 gramów gorzkiej czekolady
  • 100 ml wiśniówki

Sposób przygotowania:

  • Blaty wyciągnij z opakowania i każdy z nich przekrój na pół.
  • Każdy soczyście nasącz wiśniówką.
  • W 100 ml gorącej wody rozpuść żelatynę.
  • Śmietanę kremówkę wlej do misy miksera, dodaj cukier puder oraz szczyptę soli i ubij.
  • Następnie dodaj żelatynę i ponownie zmiksuj.
  • Na dolny blat wyłóż porcję ubitej śmietany i powbijaj wiśnie Poltino.
  • Przykryj drugim blatem i powtórz czynność, aż wszystkie warstwy będą wypełnione kremem.
  • Pozostałą śmietaną pokryj boki i wierzch tortu.
  • Całość obsyp startą na wiórki czekoladą.
  • Wierzch udekoruj wisienkami.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background