Ryba panierowana z zieloną sałatką

Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 30 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 3
Kalorii: W 1 porcji 357 kcal
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 3 duże filety z dorsza
  • 1 opakowanie brokułów Poltino
  • 1 ½ szklanki zielonego groszku
  • 2 ogórki zielone świeże
  • Pół pęczka koperku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Sól
  • Pieprz
  • 4 jajka
  • 1 ½ szklanki bułki tartej
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Groszek zielony i brokuły ugotować do miękkości.
  • Ostudzić. Brokuły lekko rozdrobnić.
  • Groszek i brokuły wrzucić do miski, dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i drobno posiekany koperek.
  • Wlać ocet balsamiczny i doprawić solą i pieprzem.
  • Wymieszać.
  • Sałatka gotowa.
  • Rybę umyć, posolić i popieprzyć z każdej strony.
  • W miseczce rozkłócić jajka.
  • Filety pokroić na mniejsze porcje.
  • Każdą obtoczyć w jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoty kolor na oleju.
  • Podawać z przygotowaną wcześniej sałatką.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background