Sernik porzeczkowy na zimno

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie czarnych porzeczek Poltino
  • 1 łyżka soku z limonki
  • Pół szklanki śmietany 30%
  • 800 gram twarogu sernikowego
  • 180 gram cukru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 250 gram ciasteczek owsianych
  • 100 gram masła

Sposób przygotowania:

  • Ciastka rozdrobnij na pył w blenderze. Następnie dodaj do nich roztopione masło.
  • Wymieszaj i przełóż do tortownicy o średnicy około 25 cm. Tak przygotowaną włóż do lodówki na około godzinę.
  • Żelatynę rozpuść w ½ szklanki gorącej wody i odstaw do ostudzenia. Mieszaj co jakiś czas, żeby nie powstały grudki.
  • Ser przełóż do miski i dodaj cukier, sok z limonki i śmietanę. Całość zacznij miksować. Gdy masa będzie już zwarta, zacznij powoli dolewać żelatynę.
  • Dodaj zmiksowane blenderem porzeczki i wymieszaj do całkowitego połączenia składników.
  • Gotową masę przelej do formy ze spodem z ciasteczek i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia sernik będzie smakował wybornie.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background