Szpinakowy dip z migdałami

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 30 min
Ilość porcji: 10
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku mielonego Poltino
  • Pół szklanki migdałów
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 zielony ogórek świeży

Sposób przygotowania:

  • Ogórka umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • Szczypiorek drobno pokroić.
  • Do misy blendera wrzucić szpinak i dodać migdały oraz majonez, jogurt i curry.
  • Odstawić na 20 minut.
  • Po tym czasie zblendować na jednolita masę.
  • Przelać do miski, dodać ogórka oraz szczypiorek i całość wymieszać.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background