Szpinakowy ryż

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 400 gramów ryżu białego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć, pokrojone w kosteczkę cebulę i czosnek. Muszą się ładnie zeszklić. Następnie wrzucić drobno posiekaną marchewkę i szpinak.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Smażyć całość 10 minut, co jakiś czas mieszając.
  • Na koniec wymieszać szpinak z ryżem.
  • Danie jest gotowe.
Smacznego :)
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background