Tarta dyniowa po amerykańsku

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego
  • 1 opakowanie dyni w kostce Poltino
  • 3 jajka
  • 1 puszka mleka zagęszczonego słodkiego
  • 100 gramów cukru pudru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki imbiru
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sok z połowy pomarańczy
  • goździki

Sposób przygotowania:

  • Dynię przełożyć do garnka, dodać imbir, cynamon, gałkę muszkatołową, sok z połowy cytryny oraz goździki.
  • Zalać 3 łyżkami wody i dusić na małym ogniu po ówczesnym wymieszaniu.
  • Następnie wyjąć goździki i zblendować dynię na jednolitą masę.
  • Dodać jajka, mleko oraz cukier i szczyptę soli.
  • Zmiksować wszystko razem.
  • Ciasto kruche rozłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę do tarty i nakłóć widelcem dno.
  • Na wierzch wyłożyć masę dyniową i nakryć formę folią aluminiową.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 25 minut.
  • Po tym czasie zdjąć folię aluminiową i piec kolejne 20 minut.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background