Turecka sałatka z zieloną fasolką szparagową

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
  • pokrojone pomidory w puszce
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • Pieprz
  • Sól
  • Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

  • Cebulę oraz paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
  • Następnie cebulę należy zeszklić na patelni z dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
  • Dodać paprykę i smażyć około 4 minut.
  • Wrzucić fasolkę i smażyć kolejne 3 minuty.
  • Na koniec dodać paprykę mielona słodką oraz pomidory wraz z zalewą.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 3 szklanki wody i gotować, co jakiś czas mieszając, przez około 30 minut.  

Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background