Warzywa zapiekane pod cheedarem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • Pół opakowania brokułów Poltino
  • 1 szklanka zielonego groszku Poltino
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 350 gramów sera cheddar
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • pół łyżeczki soli himalajskiej
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

  • Groszek i brokuły wyjąć z opakowania i zostawić na 15 minut w misce.
  • Papryki pokroić w paski. Ziemniaki pokroić w talarki.
  • Cebulę drobniutko poszatkować wraz z czosnkiem.
  • Ser cheedar zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach.
  • W szklance wymieszać oliwę z oliwek z pieprzem ziołowym, solą himalajską oraz tymiankiem.
  • Warzywa wrzucić do miski żaroodpornej i zalać mieszanką oliwy z przyprawami.
  • Wymieszać delikatnie i obficie posypać cheedarem.
  • Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background