Wieprzowina w sosie z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 700 gramów schabu wieprzowego w plastrach
  • 200 gramów pieczarek Poltino
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 100 gramów koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 300 ml bulionu wieprzowego
  • świeża pietruszka
  • 3 liście laurowe
  • tymianek

Sposób przygotowania:

  • Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • Pieczarki umyć i pokroić.
  • Marchewkę i cebulę obrać i pokroić.
  • Na tłuszczu usmażyć pieczarki, marchewki, cebulę.
  • Tak przygotowane odłożyć na bok.
  • Do tłuszczu dołożyć masło i obsmażyć schab.
  • Przełożyć podsmażony schab do garnka, dodać bulion, koncentrat pomidorowy, warzywa i przyprawy.
  • Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
  • Gdy będzie potrzeba, uzupełnić wodą.
  • Na koniec zagęścić mąką.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background