Zupa dyniowa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania dyni krojonej Poltino
  • 2 litry wody
  • 3 średniej wielkości marchewki
  • 1 duża pietruszka
  • 1 cebula
  • Kawałek selera
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 3 liście laurowe
  • 8 ziel angielskich
  • 1 cała gałka muszkatołowa
  • 1 kora cynamonu
  • 2 łyżeczki tartego świeżego imbiru
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Warzywa obierz i pokrój w kosteczkę.
  • Następnie wrzuć na rozgrzaną w garnku oliwę z oliwek.Nie wrzucaj jednak z nimi dyni.
  • Podsmaż je przez około 3 minuty.
  • Całość zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, cynamon oraz gałkę muszkatołową.
  • Gotuj 10 minut od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć.
  • Następnie dodaj pokrojoną dynię i imbir.
  • Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 10 minut.
  • Po tym czasie wyjmij z garnka cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i liście laurowe.
  • Zblenduj zupę na delikatny krem.
  • Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  • Podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami.

Smacznego :)
 
 
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background