Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania kalafiora Poltino
- 600 ml bulionu warzywnego
- 1 puszka mleka kokosowego
- około 15 listków kolendry
- 1 łyżka curry
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki sosu rybnego
- 3 łyżki oleju sezamowego
- sok z 1 limonki
- 2 ząbki czosnku
- średniej wielkości kawałek imbiru
Sposób przygotowania:
- W dużym garnku rozgrzać olej sezamowy.
- Następnie wrzucić drobno posiekany czosnek oraz imbir.
- Smażyć około 2 minut.
- Następnie wsypać curry oraz sos rybny.
- Dosłownie po niecałej minucie dodać ¾ ilości kalafiora.
- Całość zalać bulionem i mlekiem kokosowym.
- Dodać cukier oraz sok z limonki.
- Gotować na małym ogniu przez około 20 minut.
- Pozostałą część kalafiora pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni na złoty kolor.
- Ugotowaną zupę zblendować na krem.
- Następnie przelać do misek i podawać z kilkoma kawałkami smażonego kalafiora na wierzchu i posypane kolendrą.
Smacznego
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0