Tarta z brukselką i granatem

Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brukselki Poltino
  • 1 opakowanie ciasta kruchego
  • 1 owoc granatu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • Pół łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
  • 400 ml śmietanki 36%
  • 2 jajka
  • 150 gramów parmezanu tartego

Sposób przygotowania:

  • Brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Czas gotowania około 12 minut. Po tym czasie odcedzić.
  • Ciasto kruche układamy w naczyniu żaroodpornym na tarte, nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
  • W misce wymieszać śmietanę, ser oraz jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.
  • Ugotowaną brukselkę rozkładamy na podpieczonym spodzie tarty. I wlewamy masę śmietanowo – serową.
  • Całość pieczemy przez około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
  • Po wyjęciu wierzch posypujemy pestkami z owocu granatu.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background