Nasze sprawdzone przepisy
Tarta z brukselką i granatem
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 20 min
Czas całkowity: 40 min
Ilość porcji: 8
Poltino Przepisy kulinarne 209
0
Składniki:
- 1 opakowanie brukselki Poltino
- 1 opakowanie ciasta kruchego
- 1 owoc granatu
- 1 łyżeczka rozmarynu
- Pół łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu kolorowego
- 400 ml śmietanki 36%
- 2 jajka
- 150 gramów parmezanu tartego
Sposób przygotowania:
- Brukselkę ugotować w osolonej wodzie. Czas gotowania około 12 minut. Po tym czasie odcedzić.
- Ciasto kruche układamy w naczyniu żaroodpornym na tarte, nakłuwamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika.
- W misce wymieszać śmietanę, ser oraz jajka. Doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.
- Ugotowaną brukselkę rozkładamy na podpieczonym spodzie tarty. I wlewamy masę śmietanowo – serową.
- Całość pieczemy przez około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
- Po wyjęciu wierzch posypujemy pestkami z owocu granatu.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0