Tarta z buraczkami i zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 200 g młodych buraczków
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szklanka zielonego groszku Poltino
  • 150 g sera feta.

Sposób przygotowania:

  • Buraczki pokroić w grube plastry i skropić octem balsamicznym.
  • Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić drobno posiekany czosnek i smażyć przez 2 minuty.
  • Następnie dodać buraczki i smażyć, co jakiś czas mieszając, ok. 10 minut.
  • Dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty. 
  • Ciasto wyłożyć na prostokątną blachę, podwinąć brzegi.
  • Widelcem nakłuć spód i wyłożyć podsmażone z czosnkiem buraczki.
  • Wysypać zielony groszek i rozdrobnioną fetę. 
  • Piec ok. 25 minut w 200ºC.


Smacznego 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background