Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 200 g młodych buraczków
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki octu balsamicznego
- 3 łyżki miodu
- 1 szklanka zielonego groszku Poltino
- 150 g sera feta.
Sposób przygotowania:
- Buraczki pokroić w grube plastry i skropić octem balsamicznym.
- Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić drobno posiekany czosnek i smażyć przez 2 minuty.
- Następnie dodać buraczki i smażyć, co jakiś czas mieszając, ok. 10 minut.
- Dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty.
- Ciasto wyłożyć na prostokątną blachę, podwinąć brzegi.
- Widelcem nakłuć spód i wyłożyć podsmażone z czosnkiem buraczki.
- Wysypać zielony groszek i rozdrobnioną fetę.
- Piec ok. 25 minut w 200ºC.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0