Tarta z buraczkami i zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

200 g młodych buraczków
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
3 łyżki octu balsamicznego
3 łyżki miodu
1 szklanka zielonego groszku Poltino
150 g sera feta.

 

Sposób przygotowania:

Buraczki pokroić w grube plastry i skropić octem balsamicznym. Na patelnię z rozgrzanym olejem wrzucić drobno posiekany czosnek i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać buraczki i smażyć, co jakiś czas mieszając, ok. 10 minut. Dodać miód, doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć jeszcze przez 2 minuty. 

Ciasto wyłożyć na prostokątną blachę, podwinąć brzegi. Widelcem nakłuć spód i wyłożyć podsmażone z czosnkiem buraczki. Wysypać zielony groszek i rozdrobnioną fetę. Piec ok. 25 minut w 200ºC.

Smacznego 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background