Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 200 gramów marchewki Poltino
- 8 dużych pomidorów
- 8 listków bazylii
- 8 listków oregano
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżeczka cukru
- Płat gotowego ciasta kruchego
Sposób przygotowania:
- Do formy na tarte wyłożyć ciasto kruche. Na nie położyć papier do pieczenia i obciążyć grochem.
- Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.
- Po tym czasie wyjąć ciasto i zdjąć papier z grochem.
- Na patelni rozmrozić marchewkę. Musi być ciepła i lekko się rozpadać.
- Do piekarnika wstawić umyte pomidory i piec przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni.
- Pomidory wciągnąć, ostudzić i wrzucić do blendera.
- Dodać ostudzona marchewkę oraz bazylie i oregano.
- Zblendować.
- Doprawić do smaku sola, pieprzem i cukrem. Następnie masę przełożyć na podpieczony spód tarty i wstawić ponownie do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.
- Po tym czasie tarta jest gotowa.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0