Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Spód:
- 125 gramów masła
- 125 gramów tłustego mielonego twarogu
- 125 gramów mąki pszennej
- Szczypta soli
- Pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 gramów bobu Poltino
- 100 gramów fasoli szparagowej zielonej Poltino
- 8 pomidorków koktajlowych
- 1 mała cebula
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 200 gramów boczku
- 120 gramów sera pleśniowego, pokruszonego
- 120 gramów startego sera Cheedar
- Świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Spód:
Nadzienie:
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 25 minut.
Smacznego :)
- Składniki na ciasto, powinny mieć temperaturę pokojową.
- Do misy miksera wrzucić masło i twaróg.
- Miksować do połączenia.
- Następnie dodać pozostałe składniki i miksować do całkowitego połączenia się składników.
- Ciasto zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 30 minut.
- Po tym czasie wyciągnąć ciasto z lodówki i rozwałkować.
- Wyłożyć nim dno tortownicy o średnicy 25 cm. Forma powinna być wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą.
- Dno ciasta ponakłuwać widelcem i piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 minut.
Nadzienie:
- Fasolkę i bób ugotować al dente.
- Odsączyć i ostudzić.
- Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju, aż będzie szklista.
- Dodać pokrojony w paseczki boczek i smażyć jeszcze przez 3 minuty.
- Całość wyłożyć na podpieczony spód i dodać bób, fasolkę. Wszystko zasypać serem Cheedar i pokruszonym serem pleśniowym.
- Na wierzch posypać świeżo mielonym pieprzem.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez około 25 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0