Tarta z serem i warzywami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 100 gram masła
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Nadzienie:
  • 1 opakowanie bukietu kwiatowego warzyw Poltino
  • 150 gram sera bursztyn
  • 1 łyżeczka masła klarowanego
  • 3 jajka
  • 100 ml śmietany 30%

Sposób przygotowania:

Ciasto:
  • Mąkę wysypać na stolnicę i wrzucić do niej pokrojone w kostkę masło.
  • Następnie dodać szczyptę soli i wszystko razem posiekać nożem. Dodać jajko i zagnieść ciasto.
  • Gotowe ciasto zawinąć w folię do żywności i odłożyć na 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyciągnąć i rozwałkować.
  • Ciasto wyłożyć na okrągłą formę do tarty a z wierzchu przykryć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi lub fasolą.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.

Nadzienie:
  • Jajka rozmieszać ze śmietaną, a następnie dodać do nich starty ser. Wymieszać.
  • Na spód podpieczonej tarty wyłożyć bukiet kwiatowy warzyw Poltino i całość zalać masą jajeczno – śmietanowo – serową.
  • Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20 minut.

Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background