Tatar ze śledzia z buraczkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie buraczków tartych Poltino
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 300 gram filetów śledziony małosolnych
  • 1 duże jabłko
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka majonezu
  •  Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Kilka kromek chleba pełnoziarnistego
  • 2 pęczki szczypioru

Sposób przygotowania:

  • Do miseczki wlej miód, ocet i 1 łyżkę oleju. Wymieszaj całość.
  • Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć buraczki i cały czas mieszając, zacznij je smażyć. Gdy będą już miały jednolitą konsystencję, dodaj miód z octem i lejemy. Wymieszaj i smaż jeszcze przez 3 minuty. Odstaw do ostudzenia.
  • Filety śledziowe namocz przez około 3 godziny w zimnej wodzie. Następnie odsącz i posiekaj w drobną kostkę.
  • Jabłko obierz ze skórki i również posiekaj w drobną kostkę. Podobnie postąp z ogórkiem i cebulą.
  • Wszystkie składniki, poza burakami, umieść w misce i wymieszaj. Dodaj musztardę i majonez i ponownie wymieszaj. Dopraw sola i pieprzem do smaku.
  • Z kromek chleba wytnij koła. Na wierzchu ułóż buraczki, a na nie połóż masę śledziowo – warzywną. Całość posyp posiekanym szczypiorem.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background