Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
1 opakowanie buraczków tartych Poltino
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
300 gram filetów śledziony małosolnych
1 duże jabłko
2 ogórki konserwowe
1 mała czerwona cebula
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżka majonezu
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Kilka kromek chleba pełnoziarnistego
2 pęczki szczypioru
1 łyżka miodu
1 łyżka octu jabłkowego
300 gram filetów śledziony małosolnych
1 duże jabłko
2 ogórki konserwowe
1 mała czerwona cebula
1 łyżka musztardy sarepskiej
1 łyżka majonezu
Sól
Pieprz
Olej do smażenia
Kilka kromek chleba pełnoziarnistego
2 pęczki szczypioru
Sposób przygotowania:
Do miseczki wlej miód, ocet i 1 łyżkę oleju. Wymieszaj całość.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć buraczki i cały czas mieszając, zacznij je smażyć. Gdy będą już miały jednolitą konsystencję, dodaj miód z octem i lejemy. Wymieszaj i smaż jeszcze przez 3 minuty. Odstaw do ostudzenia.
Filety śledziowe namocz przez około 3 godziny w zimnej wodzie. Następnie odsącz i posiekaj w drobną kostkę.
Jabłko obierz ze skórki i również posiekaj w drobną kostkę. Podobnie postąp z ogórkiem i cebulą.
Wszystkie składniki, poza burakami, umieść w misce i wymieszaj. Dodaj musztardę i majonez i ponownie wymieszaj. Dopraw sola i pieprzem do smaku.
Z kromek chleba wytnij koła. Na wierzchu ułóż buraczki, a na nie połóż masę śledziowo – warzywną. Całość posyp posiekanym szczypiorem.
Smacznego :)
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć buraczki i cały czas mieszając, zacznij je smażyć. Gdy będą już miały jednolitą konsystencję, dodaj miód z octem i lejemy. Wymieszaj i smaż jeszcze przez 3 minuty. Odstaw do ostudzenia.
Filety śledziowe namocz przez około 3 godziny w zimnej wodzie. Następnie odsącz i posiekaj w drobną kostkę.
Jabłko obierz ze skórki i również posiekaj w drobną kostkę. Podobnie postąp z ogórkiem i cebulą.
Wszystkie składniki, poza burakami, umieść w misce i wymieszaj. Dodaj musztardę i majonez i ponownie wymieszaj. Dopraw sola i pieprzem do smaku.
Z kromek chleba wytnij koła. Na wierzchu ułóż buraczki, a na nie połóż masę śledziowo – warzywną. Całość posyp posiekanym szczypiorem.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0