Tradycyjny krupnik

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

1 opakowanie włoszczyzny Poltino
500 gramów żeberek wieprzowych
garść suszonych podgrzybków
1,5 litra wody
100 gramów kaszy jęczmiennej
200 gramów ziemniaków
40 gramów masła
sól i pieprze
1 łyżka drobno posiekanego koperku
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Grzyby namoczyć przez noc. Następnie dodać umyte żeberka oraz włoszczyznę i ugotować wywar. Mniej więcej po godzinie gotowania należy odcedzić wywar. Ugotowane grzyby pokroić w drobną kosteczkę. Kaszę opłukać i zalać zimną wodą. Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w wywarze razem z kaszą. Dodać masło oraz warzywa, mięso z żeberek i grzyby. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gotować jeszcze przez około 10 minut. Podawać z koperkiem i pietruszką.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background