Tradycyjny krupnik

Przepisy kulinarne
1

Składniki:

  • 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
  • 500 gramów żeberek wieprzowych
  • garść suszonych podgrzybków
  • 1,5 litra wody
  • 100 gramów kaszy jęczmiennej
  • 200 gramów ziemniaków
  • 40 gramów masła
  • sól i pieprze
  • 1 łyżka drobno posiekanego koperku
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania:

  • Grzyby namoczyć przez noc.
  • Następnie dodać umyte żeberka oraz włoszczyznę i ugotować wywar.
  • Mniej więcej po godzinie gotowania należy odcedzić wywar.
  • Ugotowane grzyby pokroić w drobną kosteczkę.
  • Kaszę opłukać i zalać zimną wodą.
  • Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w wywarze razem z kaszą.
  • Dodać masło oraz warzywa, mięso z żeberek i grzyby.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i gotować jeszcze przez około 10 minut.
  • Podawać z koperkiem i pietruszką.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 1

test
test
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background