Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
- 500 gramów żeberek wieprzowych
- garść suszonych podgrzybków
- 1,5 litra wody
- 100 gramów kaszy jęczmiennej
- 200 gramów ziemniaków
- 40 gramów masła
- sól i pieprze
- 1 łyżka drobno posiekanego koperku
- 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
Sposób przygotowania:
- Grzyby namoczyć przez noc.
- Następnie dodać umyte żeberka oraz włoszczyznę i ugotować wywar.
- Mniej więcej po godzinie gotowania należy odcedzić wywar.
- Ugotowane grzyby pokroić w drobną kosteczkę.
- Kaszę opłukać i zalać zimną wodą.
- Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w wywarze razem z kaszą.
- Dodać masło oraz warzywa, mięso z żeberek i grzyby.
- Doprawić do smaku solą, pieprzem i gotować jeszcze przez około 10 minut.
- Podawać z koperkiem i pietruszką.
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 1