Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie zielonej fasolki szparagowej Poltino
- pokrojone pomidory w puszce
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- Pieprz
- Sól
- Oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Cebulę oraz paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
- Następnie cebulę należy zeszklić na patelni z dwoma łyżkami oliwy z oliwek.
- Dodać paprykę i smażyć około 4 minut.
- Wrzucić fasolkę i smażyć kolejne 3 minuty.
- Na koniec dodać paprykę mielona słodką oraz pomidory wraz z zalewą.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać 3 szklanki wody i gotować, co jakiś czas mieszając, przez około 30 minut.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0