Nasze sprawdzone przepisy
Warstwowa granola z czarną porzeczką
Czas przygotowania: 15 min
Czas całkowity: 15 min
Ilość porcji: 2
Poltino Przepisy kulinarne 29
0
Składniki:
Szklanka czarnej porzeczki Poltino
150 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
Garść płatków owsianych
Garść orzechów włoskich
Garść pestek dyni
2 łyżki miodu
150 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
Garść płatków owsianych
Garść orzechów włoskich
Garść pestek dyni
2 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Czarną porzeczkę wsypać do durszlaka i rozmrozić.
Płatki owsiane drobno posiekać razem z orzechami i pestkami dyni. Jogurt wymieszać z miodem. Do szklanki wrzucić część przygotowanej granoli, następnie nałożyć warstwę jogurtu i warstwę porzeczek. Powtarzać, aż szklanka się zapełni.
Smacznego
Płatki owsiane drobno posiekać razem z orzechami i pestkami dyni. Jogurt wymieszać z miodem. Do szklanki wrzucić część przygotowanej granoli, następnie nałożyć warstwę jogurtu i warstwę porzeczek. Powtarzać, aż szklanka się zapełni.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0