Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Pół opakowania brokułów Poltino
- 1 szklanka zielonego groszku Poltino
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 ziemniaki
- 1 cebula
- 350 gramów sera cheddar
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
- pół łyżeczki soli himalajskiej
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
- Groszek i brokuły wyjąć z opakowania i zostawić na 15 minut w misce.
- Papryki pokroić w paski. Ziemniaki pokroić w talarki.
- Cebulę drobniutko poszatkować wraz z czosnkiem.
- Ser cheedar zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach.
- W szklance wymieszać oliwę z oliwek z pieprzem ziołowym, solą himalajską oraz tymiankiem.
- Warzywa wrzucić do miski żaroodpornej i zalać mieszanką oliwy z przyprawami.
- Wymieszać delikatnie i obficie posypać cheedarem.
- Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0