Warzywa zapiekane pod cheedarem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

Pół opakowania brokułów Poltino
1 szklanka zielonego groszku Poltino
1 czerwona papryka
1 żółta papryka
2 ziemniaki
1 cebula
350 gramów sera cheedar
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
pół łyżeczki soli himalajskiej
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Groszek i brokuły wyjąć z opakowania i zostawić na 15 minut w misce. Papryki pokroić w paski. Ziemniaki pokroić w talarki. Cebulę drobniutko poszatkować wraz z czosnkiem. Ser cheedar zetrzeć na tarce o średniej grubości oczkach. W szklance wymieszać oliwę z oliwek z pieprzem ziołowym, solą himalajską oraz tymiankiem. Warzywa wrzucić do miski żaroodpornej i zalać mieszanką oliwy z przyprawami. Wymieszać delikatnie i obficie posypać cheedarem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background