Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 1 duży seler naciowy
- pęczek natki pietruszki
- połowa pęczka koperku
- 1 awokado
- 1 duży ogórek zielony
- 1 cytryna
- 1,5 szklanki wody mineralnej
- pół pęczka szczypiorku
- pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
- Awokado i zielonego ogórka obrać i drobno pokroić.
- Do misy blednera wrzucić szpinak i zalać go sokiem z cytryny oraz wodą mineralną.
- Zostawić na około 15 minut.
- Po tym czasie dodać pokrojone awokado, mieloną wędzoną paprykę, drobno posiekany koperek, natkę oraz szczypiorek i seler naciowym,
- Całość dopełnić szczyptą soli.
- Zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
- Koktajl gotowy.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0