Warzywny koktajl na zielono

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 1 duży seler naciowy
  • pęczek natki pietruszki
  • połowa pęczka koperku
  • 1 awokado
  • 1 duży ogórek zielony
  • 1 cytryna
  • 1,5 szklanki wody mineralnej
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół łyżeczki mielonej wędzonej papryki
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

  • Awokado i zielonego ogórka obrać i drobno pokroić.
  • Do misy blednera wrzucić szpinak i zalać go sokiem z cytryny oraz wodą mineralną.
  • Zostawić na około 15 minut.
  • Po tym czasie dodać pokrojone awokado, mieloną wędzoną paprykę, drobno posiekany koperek, natkę oraz szczypiorek i seler naciowym,
  • Całość dopełnić szczyptą soli.
  • Zblendować do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Koktajl gotowy.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background