Wielkanocne jajka na zielono

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie szpinaku Poltino
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 10 jajek
  • 2 łyżki majonezu
  • Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotujcie na twardo.
  • Następnie obierzcie i przekrójcie na pół. Żółtka wrzućcie do misy blendera.
  • Cebule pokrójcie w drobniutką kosteczkę i zeszklijcie na roztopionym na patelni maśle.
  • Dodajcie szpinak i smażcie przez około 5 minut. Co jakiś czas mieszając.
  • Następnie zdejmijcie z ognia i odstawcie do ostudzenia.
  • Chłodny szpinak dodajcie do żółtek, wsypcie słodką paprykę i szczypiorek.
  • Blendujcie do momentu, aż uzyskacie konsystencję kremu.
  • Dodajcie majonez i doprawcie do smaku solą i pieprzem.
  • Wymieszajcie.
  • Gotowe nadzienie przełóżcie do rękawa cukierniczego i nadziewajcie połówki jajek.
  • Przed podaniem, możecie przyozdobić listkami szpinaku lub innej zieleniny.

Smacznego :)

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background