Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 opakowanie szpinaku Poltino
- 2 cebule dymki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
- 10 jajek
- 2 łyżki majonezu
- Pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotujcie na twardo.
- Następnie obierzcie i przekrójcie na pół. Żółtka wrzućcie do misy blendera.
- Cebule pokrójcie w drobniutką kosteczkę i zeszklijcie na roztopionym na patelni maśle.
- Dodajcie szpinak i smażcie przez około 5 minut. Co jakiś czas mieszając.
- Następnie zdejmijcie z ognia i odstawcie do ostudzenia.
- Chłodny szpinak dodajcie do żółtek, wsypcie słodką paprykę i szczypiorek.
- Blendujcie do momentu, aż uzyskacie konsystencję kremu.
- Dodajcie majonez i doprawcie do smaku solą i pieprzem.
- Wymieszajcie.
- Gotowe nadzienie przełóżcie do rękawa cukierniczego i nadziewajcie połówki jajek.
- Przed podaniem, możecie przyozdobić listkami szpinaku lub innej zieleniny.
Smacznego :)
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0