Wielkanocne kurczaczki z jajka z serem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 6 jajek
  • 120 gram tartego drobno parmezanu
  • 1 łyżka majonezu
  • Sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki.
  • Następnie wyciąć ząbki w białku, jak na zdjęciu i wyodrębnić żółtka do miski.
  • Dodać tarty parmezan i majonez.
  • Doprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.
  • Tak przygotowaną masę przełożyć do ugotowanego białka i nałożyć na górę czapeczki z pozostałej części białka.
  • Oczka zrobić z pieprzu, a noski z kawałeczków marchewki.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background