Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- ¾ szklanki ryżu
- Pół litra mleka
- Pół litra wody
- ¾ szklanki cukru
- 100 gramów masła
- 3 łyżki mąki
- 3 jajka
- 1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino
Sposób przygotowania:
- Ryż wrzućcie do miski z mlekiem i wodą.
- Dodajcie pół szklanki cukru i masło.
- Gotujcie około 25 minut, co jakiś czas mieszając, żeby składniki idealnie się rozpuściły i połączyły.
- Po ugotowaniu odstawcie na godzinę do ostudzenia.
- Jajka utrzyjcie z mąką i dodajcie do przestudzonego ryżu.
- Wsypcie mieszankę kompotową.
- Wymieszajcie i przełóżcie do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
- Pieczcie w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około godzinę.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0