Wieloowocowe ciasto ryżowe

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • ¾ szklanki ryżu
  • Pół litra mleka
  • Pół litra wody
  • ¾ szklanki cukru
  • 100 gramów masła
  • 3 łyżki mąki
  • 3 jajka
  • 1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino

Sposób przygotowania:

  • Ryż wrzućcie do miski z mlekiem i wodą.
  • Dodajcie pół szklanki cukru i masło.
  • Gotujcie około 25 minut, co jakiś czas mieszając, żeby składniki idealnie się rozpuściły i połączyły.
  • Po ugotowaniu odstawcie na godzinę do ostudzenia.
  • Jajka utrzyjcie z mąką i dodajcie do przestudzonego ryżu.
  • Wsypcie mieszankę kompotową.
  • Wymieszajcie i przełóżcie do kwadratowej formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
  • Pieczcie w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około godzinę.
Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background