Wieprzowina w sosie z pieczarkami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

700 gramów schabu wieprzowego w plastrach
200 gramów pieczarek Poltino
2 marchewki
1 cebula
100 gramów koncentratu pomidorowego
3 łyżki mąki
sól
pieprz
300 ml bulionu wieprzowego
świeża pietruszka
3 liście laurowe
tymianek

Sposób przygotowania:

Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pieczarki umyć i pokroić. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić. Na tłuszczu usmażyć pieczarki, marchewki, cebulę. Tak przygotowane odłożyć na bok.
Do tłuszczu dołożyć masło i obsmażyć schab.
Przełożyć podsmażony schab do garnka, dodać bulion, koncentrat pomidorowy, warzywa i przyprawy.
Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy będzie potrzeba, uzupełnić wodą. Na koniec zagęścić mąką.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background