Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 700 gramów schabu wieprzowego w plastrach
- 200 gramów pieczarek Poltino
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 100 gramów koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz
- 300 ml bulionu wieprzowego
- świeża pietruszka
- 3 liście laurowe
- tymianek
Sposób przygotowania:
- Schab opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Pieczarki umyć i pokroić.
- Marchewkę i cebulę obrać i pokroić.
- Na tłuszczu usmażyć pieczarki, marchewki, cebulę.
- Tak przygotowane odłożyć na bok.
- Do tłuszczu dołożyć masło i obsmażyć schab.
- Przełożyć podsmażony schab do garnka, dodać bulion, koncentrat pomidorowy, warzywa i przyprawy.
- Dusić ok. 1,5 godz. na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.
- Gdy będzie potrzeba, uzupełnić wodą.
- Na koniec zagęścić mąką.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0