Nasze sprawdzone przepisy
Wieprzowina z czerwoną fasolą, ziemniakami, ciecierzycą i zielonym groszkiem
879
0
Składniki:
- 2 łyżki ciecierzycy Lestello
- 2 łyżki czerwonej fasoli Lestello
- 2 ziemniaki
- Pół szklanki marynowanego zielonego groszku
- 200 gramów wołowiny
- 1 cebula
- Pół szklanki bobu
- 2 plastry marynowanej czerwonej papryki
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- Sok wyciśnięty z połowy limonki
- 2 łyżki tartego sera żółtego
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Ciecierzycę oraz czerwoną fasolę ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu producenta.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Ugotować je na pół twardo razem z bobem. Następnie odsączyć.
- Wołowinę pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z cebulą.
- Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić cebulę. Należy ją ładnie zeszklić, a następnie dodać wołowinę.
- Całość smażyć około 3 minuty.
- Po tym czasie dodać ugotowane ziemniaki, bób, ciecierzycę oraz fasolę. Całość wymieszać.
- Dodać również zielony groszek i pokrojoną w kosteczkę marynowaną czerwoną paprykę.
- Wszystko doprawić mieloną suszoną papryką oraz solą i pieprzem.
- Dolać sok wyciśnięty z połowy limonki i wymieszać.
- Dusić na ogniu pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0