Wieprzowina z czerwoną fasolą, ziemniakami, ciecierzycą i zielonym groszkiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 łyżki ciecierzycy Lestello
  • 2 łyżki czerwonej fasoli Lestello
  • 2 ziemniaki
  • Pół szklanki marynowanego zielonego groszku
  • 200 gramów wołowiny
  • 1 cebula
  • Pół szklanki bobu
  • 2 plastry marynowanej czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • Sok wyciśnięty z połowy limonki
  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Ciecierzycę oraz czerwoną fasolę ugotować do miękkości według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  • Ugotować je na pół twardo razem z bobem. Następnie odsączyć.
  • Wołowinę pokroić w kostkę. Tak samo zrobić z cebulą.
  • Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić cebulę. Należy ją ładnie zeszklić, a następnie dodać wołowinę.
  • Całość smażyć około 3 minuty.
  • Po tym czasie dodać ugotowane ziemniaki, bób, ciecierzycę oraz fasolę. Całość wymieszać.
  • Dodać również zielony groszek i pokrojoną w kosteczkę marynowaną czerwoną paprykę.
  • Wszystko doprawić mieloną suszoną papryką oraz solą i pieprzem.
  • Dolać sok wyciśnięty z połowy limonki i wymieszać.
  • Dusić na ogniu pod przykryciem przez około 4 minuty, co jakiś czas mieszając.
Smacznego :)
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background