Nasze sprawdzone przepisy
Wiosenna tarta z brokułami
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 35 min
Czas całkowity: 45 min
Ilość porcji: 8
Kalorii: W 1 porcji 341 kcal
Poltino Przepisy kulinarne 778
0
Składniki:
- 1 op. mrożonego ciasta francuskiego
- 1 opakowanie brokułów Poltino
- 5 pomidorów
- 100 g płatków migdałowych
- 300 g ricotty
- 4 jajka
- 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 proc.
- 2 łyżki kaszy manny
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
- Ciasto francuskie rozwinąć i zostawić w temperaturze pokojowej, aż się rozmrozi.
- Brokuły włożyć do lekko osolonego wrzątku.
- Gotować 5 minut.
- Odsączyć.
- Pomidory pokroić w kawałki.
- Ricottę wymieszać z jajkami i śmietaną.
- Dołożyć kaszę mannę i płatki migdałów.
- Doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową.
- Ciasto rozwałkować.
- Wyłożyć nim dno oraz boki natłuszczonej żaroodpornej formy.
- Na cieście ułożyć warzywa.
- Zalać masą serową.
- Piec 35 minut w 220°C.
Smacznego
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0