Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- Szklanka groszku Poltino
- Pęczek szczypiorku
- Pół szklanki startego żółtego sera
- 3 jajka
- 1 opakowanie mrożonego ciasta kruchego
Sposób przygotowania:
- Ciasto rozmrozić. Następnie wylepić nim foremki do babeczek. Środek pozakłuwać widelcem i wyłożyć papierem do pieczenia oraz obciążyć fasolą.
- Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 10 minut.
- Do miski wbić jajka i wymieszać je z tartym serem.
- Dodać pokrojony drobno szczypiorek i groszek.
- Wymieszać.
- Babeczki wyciągnąć z piekarnika.
- Usunąć papier z fasolą i w to miejsce wlewać masę jajeczną z serem, groszkiem i szczypiorkiem.
- Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 15 minut.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0