Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
Szklanka groszku Poltino
Pęczek szczypiorku
Pół szklanki startego żółtego sera
3 jajka
1 opakowanie mrożonego ciasta kruchego
Pęczek szczypiorku
Pół szklanki startego żółtego sera
3 jajka
1 opakowanie mrożonego ciasta kruchego
Sposób przygotowania:
Ciasto rozmrozić. Następnie wylepić nim foremki do babeczek. Środek pozakłuwać widelcem i wyłożyć papierem do pieczenia oraz obciążyć fasolą. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec przez około 10 minut.
Do miski wbić jajka i wymieszać je z tartym serem. Dodać pokrojony drobno szczypiorek i groszek. Wymieszać.
Babeczki wyciągnąć z piekarnika. Usunąć papier z fasolą i w to miejsce wlewać masę jajeczną z serem, groszkiem i szczypiorkiem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 15 minut.
Smacznego :)
Do miski wbić jajka i wymieszać je z tartym serem. Dodać pokrojony drobno szczypiorek i groszek. Wymieszać.
Babeczki wyciągnąć z piekarnika. Usunąć papier z fasolą i w to miejsce wlewać masę jajeczną z serem, groszkiem i szczypiorkiem. Wstawić ponownie do piekarnika i piec kolejne 15 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0