Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania dyni Poltino
- 2 szklanki kaszy jaglanej
- 2,3 szklanki wody
- 5 gałązek rozmarynu
- 1 opakowanie sera feta
- 4 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek
- Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Kaszę jaglaną wypłukać pod bieżącą wodą.
- W garnku zagotować 2,5 szklanki wody. Kiedy będzie już gorąca, dorzucić kaszę jaglaną i gotować około 15 minut. Po tym czasie zdjąć z gazu i pozostawić pod przykryciem na 5 minut.
- Gotową kaszę odcedzić, jeśli nie wchłonęła całej wody.
- Dynię ułożyć na blasze do pieczenia wraz z czosnkiem i gałązkami rozmarynu.
- Całość polać oliwą z oliwek i piec przez około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
- Upieczoną dynię i czosnek przełożyć do blendera, usuwając gałązki rozmarynu.
- Zblendować na jednolitą masę. Następnie wymieszać z ugotowaną kaszą jaglaną.
- Dodać sól i pieprz do smaku oraz pokrojony w kostkę ser feta.
- Wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
- Piec około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Nasze
składniki

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0