Zapiekany makaron farfalle z brokułami, bułką tartą i serem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie brokułów Poltino
  • 1 opakowanie makaronu farfalle
  • 150 gramów sera peccorino
  • 2 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu producenta.
  • Ser zetrzeć na tarce i wymieszać z bułką tartą.
  • Makaron przełożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej.
  • Dołożyć brokuły.
  • Całość posypać wymieszanym z bułką tartą serem.
  • Doprawić solą i pieprzem.
  • Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 – 25 minut.
Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background