Nasze sprawdzone przepisy
Zielona fasolka z granatem i orzeszkami piniowymi
Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 5 min
Czas całkowity: 15 min
Ilość porcji: 4
Poltino Przepisy kulinarne 424
0
Składniki:
- 1 opakowanie fasolki szparagowej zielonej Poltino
- 3 łyżki orzeszków piniowych
- 1 owoc granatu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu winnego
- sól
- pieprz kolorowy
Sposób przygotowania:
- Fasolkę szparagową ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić.
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić orzeszki piniowe.
- Smażyć około 2 minuty.
- Następnie wrzucić fasolkę i smażyć razem około 2 minut.
- Dodać ocet winny oraz sól i pieprz kolorowy do smaku.
- Wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę.
- Po tym czasie zdjąć z ogni i dodać pestki granatu.
- Wymieszać.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0