Zielona fasolka z granatem i orzeszkami piniowymi

Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 5 min
Czas całkowity: 15 min
Ilość porcji: 4
Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 opakowanie fasolki szparagowej zielonej Poltino
  • 3 łyżki orzeszków piniowych
  • 1 owoc granatu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • sól
  • pieprz kolorowy

Sposób przygotowania:

  • Fasolkę szparagową ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić.
  • Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić orzeszki piniowe.
  • Smażyć około 2 minuty.
  • Następnie wrzucić fasolkę i smażyć razem około 2 minut.
  • Dodać ocet winny oraz sól i pieprz kolorowy do smaku.
  • Wymieszać i smażyć jeszcze przez 1 minutę.
  • Po tym czasie zdjąć z ogni i dodać pestki granatu.
  • Wymieszać.
Smacznego
 

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background