Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 1 papryki zielone
- 2 szklanki marchewki Poltino
- 1 cebula
- 400 gramów tartego sera żółtego
- 2 łyżki miodu
- Sok z połowy pomarańczy
- Pół pęczka poszatkowanej natki pietruszki
- Sól
- Pieprz
- 350 gramów ryżu
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Paprykę przekroić w górnej części i pozbawić gniazd nasiennych.Ryz ugotować na sypko.
- Na patelni rozgrzać olej i zeszklić, pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
- Następnie dodać marchewkę i smażyć przez około 4 minuty.
- Dodać ryż, sok z pomarańczy, miód oraz natkę pietruszki.
- Wymieszać i smażyć razem przez 3 minuty.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Zdjąć z ognia.
- Gotowym farszem napełnić papryki.
- Wierzch każdej z nich sowicie posypać tartym serem i całość zamknąć kapeluszem od papryki.
- Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0