Zielona papryka faszerowaną ryżem z marchewką i pomidorami

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 1 papryki zielone
  • 2 szklanki marchewki Poltino
  • 1 cebula
  • 400 gramów tartego sera żółtego
  • 2 łyżki miodu
  • Sok z połowy pomarańczy
  • Pół pęczka poszatkowanej natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • 350 gramów ryżu
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  • Paprykę przekroić w górnej części i pozbawić gniazd nasiennych.Ryz ugotować na sypko.
  • Na patelni rozgrzać olej i zeszklić, pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
  • Następnie dodać marchewkę i smażyć przez około 4 minuty.
  • Dodać ryż, sok z pomarańczy, miód oraz natkę pietruszki.
  • Wymieszać i smażyć razem przez 3 minuty.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Zdjąć z ognia.
  • Gotowym farszem napełnić papryki.
  • Wierzch każdej z nich sowicie posypać tartym serem i całość zamknąć kapeluszem od papryki.
  • Piec w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 15 – 20 minut.

Smacznego :)

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background