Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 200 gram buraczków puree Poltino
- 150 gram malin Poltino
- 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżka masła
- Sól i pieprz
- 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
Sposób przygotowania:
- Do gotującego się bulionu warzywnego wrzuć buraczki i maliny i całość zagotuj.
- Cebule pokrój w drobna kosteczkę i podsmaż na maśle.
- Wrzuć do ugotowanych w bulionie buraków z malinami.
- Dodaj miętę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość zblednuj.
- Przed podaniem wymieszaj zupę z gęstym jogurtem naturalnym.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0