Zupa buraczkowo - malinowa

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 200 gram buraczków puree Poltino
  • 150 gram malin Poltino
  • 2 łyżki posiekanej świeżej mięty
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka masła
  • Sól i pieprz
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego gęstego

Sposób przygotowania:

  • Do gotującego się bulionu warzywnego wrzuć buraczki i maliny i całość zagotuj.
  • Cebule pokrój w drobna kosteczkę i podsmaż na maśle.
  • Wrzuć do ugotowanych w bulionie buraków z malinami.
  • Dodaj miętę i dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość zblednuj.
  • Przed podaniem wymieszaj zupę z gęstym jogurtem naturalnym.
Smacznego

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background