Zupa cebulowa z włoszczyzną

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 6 cebul
  • 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • szklanka białego wina
  • bagietka
  • 10 dag startego żółtego sera
  • 5 łyżek masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

  • Cebule pokroić w pióra.
  • W rondelku rozpuścić masło i wrzucić cebulę.
  • Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
  • Następnie dodać rozdrobnione ząbki czosnku i włoszczyznę.
  • Smażyć razem przez 3 minuty.
  • Dolać bulion i doprawić solą i pieprzem.
  • Gotować około 15 minut, po tym czasie wlać wino i dodać starty ser.
  • Gotować jeszcze 5 minut, cały czas mieszając.
  • Gotową zupę przelać do miseczek. Można z wierzchu posypać serem.
  • Podawać z bagietką.
Smacznego
 

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background