Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 6 cebul
- 1 opakowanie włoszczyzny Poltino
- 2 szklanki bulionu wołowego
- szklanka białego wina
- bagietka
- 10 dag startego żółtego sera
- 5 łyżek masła
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
- Cebule pokroić w pióra.
- W rondelku rozpuścić masło i wrzucić cebulę.
- Dusić pod przykryciem przez około 5 minut.
- Następnie dodać rozdrobnione ząbki czosnku i włoszczyznę.
- Smażyć razem przez 3 minuty.
- Dolać bulion i doprawić solą i pieprzem.
- Gotować około 15 minut, po tym czasie wlać wino i dodać starty ser.
- Gotować jeszcze 5 minut, cały czas mieszając.
- Gotową zupę przelać do miseczek. Można z wierzchu posypać serem.
- Podawać z bagietką.
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0