Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania dyni krojonej Poltino
- 2 litry wody
- 3 średniej wielkości marchewki
- 1 duża pietruszka
- 1 cebula
- Kawałek selera
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 3 liście laurowe
- 8 ziel angielskich
- 1 cała gałka muszkatołowa
- 1 kora cynamonu
- 2 łyżeczki tartego świeżego imbiru
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Warzywa obierz i pokrój w kosteczkę.
- Następnie wrzuć na rozgrzaną w garnku oliwę z oliwek.Nie wrzucaj jednak z nimi dyni.
- Podsmaż je przez około 3 minuty.
- Całość zalej wodą, dodaj ziele angielskie, liście laurowe, cynamon oraz gałkę muszkatołową.
- Gotuj 10 minut od momentu, kiedy woda zacznie wrzeć.
- Następnie dodaj pokrojoną dynię i imbir.
- Wymieszaj i gotuj jeszcze przez 10 minut.
- Po tym czasie wyjmij z garnka cynamon, gałkę muszkatołową, ziele angielskie i liście laurowe.
- Zblenduj zupę na delikatny krem.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Podawaj ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Smacznego :)
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0