Nasze sprawdzone przepisy
Składniki:
- 2 opakowania zupy jarzynowej„9” Poltino
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- 250 gramów filetu z łososia
- Sok z cytryny
- 2 łyżki śmietany 18%
- 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
- 1 liść laurowy
- 2 ziela angielskie
- Pół łyżeczki kurkumy
- 1 łyżeczka curry
- Sól
- Pieprz
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i drobno posiekać.
- Następnie zeszklić na maśle.
- Gotową wrzucić do gotującego się bulionu razem z masłem oraz mieszanką na zupę jarzynową Poltino.
- Dodać ziele angielskie oraz liść laurowy i kurkumę wraz z curry. Wymieszać. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
- Do gotujących się warzyw dodać pokrojonego na mniejsze kawałki łososia.
- Gotować 5 minut.
- Na sam koniec dodać sok z cytryny oraz zabielić zupę śmietaną.
- Posolić i popieprzyć do smaku.
- Przed podaniem, każdą porcję zupy posypać natką pietruszki.
Smacznego
Nasze
składniki
Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?
Dodaj zdjęcia
Komentarze 0