Zupa jarzynowa z łososiem

Przepisy kulinarne
0

Składniki:

  • 2 opakowania zupy jarzynowej„9” Poltino
  • 1,5 litra bulionu warzywnego
  • 250 gramów filetu z łososia
  • Sok z cytryny
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • Pół łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka curry
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

  • Cebulę obrać i drobno posiekać.
  • Następnie zeszklić na maśle.
  • Gotową wrzucić do gotującego się bulionu razem z masłem oraz mieszanką na zupę jarzynową Poltino.
  • Dodać ziele angielskie oraz liść laurowy i kurkumę wraz z curry. Wymieszać. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
  • Do gotujących się warzyw dodać pokrojonego na mniejsze kawałki łososia.
  • Gotować 5 minut.
  • Na sam koniec dodać sok z cytryny oraz zabielić zupę śmietaną.
  • Posolić i popieprzyć do smaku.
  • Przed podaniem, każdą porcję zupy posypać natką pietruszki.

Smacznego

Nasze
składniki

Brukselki - background

Również wykonałeś tę potrawę
i chcesz podzielić się z nami swoim dziełem?

Dodaj zdjęcia
Przeciągnij i upuść tutaj zdjęcia lub kliknij aby wybrać.

Komentarze 0

Nie dodano jeszcze żadnych opinii.
Brokuły - background Pomidory z bazylią - background Pomidor - background